ikoktejl

Ceviche

Hodnocení uživatelů:  / 0
NejhoršíNejlepší 

shutterstock 138770402 cevicheCeviche (vyslovuje se seviče) je pokrm z ryb, oblíbený v přímořských oblastech latinské Ameriky. Připravuje se ze syrového rybího masa. Jedná se o peruánské národní jídlo, které má dokonce svůj svátek. Den ceviche se v Peru slaví 28. června. Existuje mnoho variant, pro vás jsme vybrali jednu z těch jednodušších.

 

 

Ingredience

0,5 kg čerstvého rybího masa (treska, platýs, okoun nebo jiná)
šťáva ze 3-4 limetek
2 jarní cibulky
1 čerstvá chilli paprička
koriandr
olivový olej
sůl a pepř

 

Postup přípravy

Rybu zbavíme kůže a nakrájíme na centimetrové kostky. Ve velké míse je zalijeme limetkovou šťávou, posypeme nadrobno pokrájeným koriandrem, cibulkou a chilli papričkou a osolíme. Vše promícháme, zakryjeme a necháme v lednici marinovat 20 minut. Podáváme zakápnuté olivovým olejem a lehce popepřené. Ceviche nevydrží moc dlouho čerstvé, proto jej připravujeme vždy jen tolik, kolik najednou potřebujeme.

You have no rights to post comments

Hledat recept

 

 

Publikování nebo další šíření obsahu webu je bez písemného souhlasu redakce zakázáno. Společnost Czech Press Group, a.s. zaručuje všem čtenářům serveru ochranu jejich osobních údajů. Nesbíráme žádné osobní údaje, které nám čtenáři sami dobrovolně neposkytnou.

 

Publikované materiály na www.czech-press.cz (pokud není uvedeno jinak) jsou vlastní texty iKOKTEJL a texty redakcí a spolupracovníků magazínů KOKTEJL, OCEÁN, EVEREST, PSÍ SPORTY, KOČIČÍ PLANETA, V SEDLE, Koktejl SPECIAL a Koktejl EXTRA.

Czech Press Group