ikoktejl

Anticuchos

Hodnocení uživatelů:  / 1
NejhoršíNejlepší 

shutterstock 185287433 anticuchosGrilované maso na špejli je oblíbený produkt pouličních stánkařů v Peru. Připraven může být z libovolného druhu masa, ale pokud chcete tu nejklasičtější variantu, zvolte hovězí srdce.

 

 

Ingredience

1 hovězí srdce (možno použít i kuřecí či vepřové)

Marináda:
125 g mírně pálivé pasty z chilli papriček (nejlépe aji panca)
3 stroužky česneku
60 ml červeného vinného octa
1 lžička oregana
1 lžička římského kmínu
125 ml oleje
sůl a pepř

 

Postup přípravy

Srdce očistíme od tuku a blan a nakrájíme na kostky o hraně asi 3 cm, které následně naložíme do marinády. Na marinádu smícháme pastu z chilli papriček, drcený česnek, tlučený kmín, oregano, vinný ocet a olej. Dle potřeby osolíme a opepříme. Maso necháme marinovat nejlépe přes noc (minimálně ale dvě hodiny). Druhý den napícháme kostky masa po třech až čtyřech kusech na grilovací jehly. Rozpálíme gril a připravené maso grilujeme 3-5 minut z každé strany. Negrilujeme příliš dlouho, aby se maso nevysušilo a nebylo tuhé. Maso na ohni často potíráme zbylou marinádou.

Podáváme s tortillami, bílým pečivem či bramborami a kukuřičnými klasy.

You have no rights to post comments

Hledat recept

 

 

Publikování nebo další šíření obsahu webu je bez písemného souhlasu redakce zakázáno. Společnost Czech Press Group, a.s. zaručuje všem čtenářům serveru ochranu jejich osobních údajů. Nesbíráme žádné osobní údaje, které nám čtenáři sami dobrovolně neposkytnou.

 

Publikované materiály na www.czech-press.cz (pokud není uvedeno jinak) jsou vlastní texty iKOKTEJL a texty redakcí a spolupracovníků magazínů KOKTEJL, OCEÁN, EVEREST, PSÍ SPORTY, KOČIČÍ PLANETA, V SEDLE, Koktejl SPECIAL a Koktejl EXTRA.

Czech Press Group