ikoktejl

Lomo saltado

Hodnocení uživatelů:  / 3
NejhoršíNejlepší 

shutterstock 76045933 lomo saltadoToto peruánské jídlo má své kořeny v Číně, připravuje se v tradiční velké pánvi a je ideální pro dobití energie po náročném dni.

 

 

Ingredience

500 g hovězí svíčkové nebo roštěnce
3 rajčata
1 velká cibule (nejlépe červená)
2 lžíce nasekané petrželové natě
500 g brambor, nakrájených na větší hranolky
bílá rýže

Marináda:
2 stroužky česneku
3 lžíce oleje
1 čerstvá chilli paprička
2 lžičky sójové omáčky
2 lžičky červeného vinného octa
sůl a pepř

 

Postup přípravy

Maso nakrájíme na tenké nudličky a naložíme je do marinády. Na marinádu smícháme nadrcený česnek, nadrobno nakrájenou chilli papričku, sójovou omáčku, ocet a olej. Dle potřeby osolíme a opepříme. Maso necháme marinovat hodinu až dvě. Mezitím si nakrájíme brambory na větší hranolky a včas je dáme péct do trouby na 180 °C na přibližně 45 minut. Také si připravíme rýži jako přílohu.
Maso vyndáme z marinády a zprudka ho osmahneme na oleji, vytáhneme a dáme stranou. Do pánve přidáme trochu oleje a krátce osmahneme na měsíčky nakrájenou cibuli a rajčata. Do pánve následně vrátíme maso, přidáme petrželovou nať a podusíme asi 5 minut.

Opečenou směs smícháme s hranolky, zalijeme zbylým výpekem a podáváme s bílou rýží.

You have no rights to post comments

Hledat recept

 

 

Publikování nebo další šíření obsahu webu je bez písemného souhlasu redakce zakázáno. Společnost Czech Press Group, a.s. zaručuje všem čtenářům serveru ochranu jejich osobních údajů. Nesbíráme žádné osobní údaje, které nám čtenáři sami dobrovolně neposkytnou.

 

Publikované materiály na www.czech-press.cz (pokud není uvedeno jinak) jsou vlastní texty iKOKTEJL a texty redakcí a spolupracovníků magazínů KOKTEJL, OCEÁN, EVEREST, PSÍ SPORTY, KOČIČÍ PLANETA, V SEDLE, Koktejl SPECIAL a Koktejl EXTRA.

Czech Press Group