Lomo saltado

Hodnocení uživatelů:  / 3
NejhoršíNejlepší 

shutterstock 76045933 lomo saltadoToto peruánské jídlo má své kořeny v Číně, připravuje se v tradiční velké pánvi a je ideální pro dobití energie po náročném dni.

 

 

Ingredience

500 g hovězí svíčkové nebo roštěnce
3 rajčata
1 velká cibule (nejlépe červená)
2 lžíce nasekané petrželové natě
500 g brambor, nakrájených na větší hranolky
bílá rýže

Marináda:
2 stroužky česneku
3 lžíce oleje
1 čerstvá chilli paprička
2 lžičky sójové omáčky
2 lžičky červeného vinného octa
sůl a pepř

 

Postup přípravy

Maso nakrájíme na tenké nudličky a naložíme je do marinády. Na marinádu smícháme nadrcený česnek, nadrobno nakrájenou chilli papričku, sójovou omáčku, ocet a olej. Dle potřeby osolíme a opepříme. Maso necháme marinovat hodinu až dvě. Mezitím si nakrájíme brambory na větší hranolky a včas je dáme péct do trouby na 180 °C na přibližně 45 minut. Také si připravíme rýži jako přílohu.
Maso vyndáme z marinády a zprudka ho osmahneme na oleji, vytáhneme a dáme stranou. Do pánve přidáme trochu oleje a krátce osmahneme na měsíčky nakrájenou cibuli a rajčata. Do pánve následně vrátíme maso, přidáme petrželovou nať a podusíme asi 5 minut.

Opečenou směs smícháme s hranolky, zalijeme zbylým výpekem a podáváme s bílou rýží.

Tagy: Hlavní chod Do 60 minut Jihoamerická