ikoktejl

Papa a la Huancaína

Hodnocení uživatelů:  / 1
NejhoršíNejlepší 

shutterstock 89815945 papa a la huancainaMěsto Huancayo má téměř 400 tisíc obyvatel a leží v nadmořské výšce 3259 metrů nad mořem. Studený pokrm, kterému dalo město jméno, je však oblíbený po celé zemi. Zkuste ho také!

 

 

Ingredience

1 kg brambor
listy hlávkového salátu
4 natvrdo vařená vejce
černé olivy

Omáčka Huancaína:
250 g sýra typu feta či balkán
200 ml mléka
2 stroužky česneku
2 lžičky pálivé pasty z chilli papriček (nejlépe aji amarillo)
½ lžičky kurkumy
5 slaných krekrů
2 lžíce oleje
sůl
pepř

 

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce v mírně osolené vodě do poloměkka (přibližně 10 minut). Vyndáme je z vody, necháme vychladnout a poté je oloupeme a nakrájíme centimetr silné plátky. Do nádoby vhodné k mixování vložíme na kostky nakrájený sýr, nadrcený česnek, chilli pastu, krekry, olej, zalijeme mlékem a dle potřeby osolíme a opepříme. Směs mixujeme do konzistence krémové omáčky.

Pro servírování položte na talíř salátové listy, na ně dejte plátky brambor, které zalijte připravenou omáčkou. Vše ozdobte vejcem nakrájeným na měsíčky a olivami.

You have no rights to post comments

Hledat recept

 

 

Publikování nebo další šíření obsahu webu je bez písemného souhlasu redakce zakázáno. Společnost Czech Press Group, a.s. zaručuje všem čtenářům serveru ochranu jejich osobních údajů. Nesbíráme žádné osobní údaje, které nám čtenáři sami dobrovolně neposkytnou.

 

Publikované materiály na www.czech-press.cz (pokud není uvedeno jinak) jsou vlastní texty iKOKTEJL a texty redakcí a spolupracovníků magazínů KOKTEJL, OCEÁN, EVEREST, PSÍ SPORTY, KOČIČÍ PLANETA, V SEDLE, Koktejl SPECIAL a Koktejl EXTRA.

Czech Press Group