Papa a la Huancaína

Hodnocení uživatelů:  / 1
NejhoršíNejlepší 

shutterstock 89815945 papa a la huancainaMěsto Huancayo má téměř 400 tisíc obyvatel a leží v nadmořské výšce 3259 metrů nad mořem. Studený pokrm, kterému dalo město jméno, je však oblíbený po celé zemi. Zkuste ho také!

 

 

Ingredience

1 kg brambor
listy hlávkového salátu
4 natvrdo vařená vejce
černé olivy

Omáčka Huancaína:
250 g sýra typu feta či balkán
200 ml mléka
2 stroužky česneku
2 lžičky pálivé pasty z chilli papriček (nejlépe aji amarillo)
½ lžičky kurkumy
5 slaných krekrů
2 lžíce oleje
sůl
pepř

 

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce v mírně osolené vodě do poloměkka (přibližně 10 minut). Vyndáme je z vody, necháme vychladnout a poté je oloupeme a nakrájíme centimetr silné plátky. Do nádoby vhodné k mixování vložíme na kostky nakrájený sýr, nadrcený česnek, chilli pastu, krekry, olej, zalijeme mlékem a dle potřeby osolíme a opepříme. Směs mixujeme do konzistence krémové omáčky.

Pro servírování položte na talíř salátové listy, na ně dejte plátky brambor, které zalijte připravenou omáčkou. Vše ozdobte vejcem nakrájeným na měsíčky a olivami.

Tagy: Předkrm Do 30 minut Jihoamerická