ikoktejl

Chilli Crab

Hodnocení uživatelů:  / 1
NejhoršíNejlepší 

chilli-crabSingapurská specialita pro milovníky ostrých chutí. Sehnat kraba by dnes neměl být v České republice problém. Dobrou chuť!

 

 

Ingredience

Živý krab (cca 1 kg)
Šalotka 10g
Česnek 10g
Zázvor 10g
Vejce 2ks

Chilli – zázvorová omáčka:
30g Česnek
40g Červená cibule
50g Zázvor
80g Chilli
30g Sambal Tumis
200g Chilli omáčka
50g Tomatová omáčka (kečup)

Koření:
30g Cukr
10g Sůl
20ml Oyster sauce (ústřicová omáčka)
500ml Slepičí vývar

 

Postup přípravy

1. Otevřete kraba, omyjte a vařte 5 minut. Dejte stranou.
2. Pro přípravu chilli – zázvorové omáčky smíchejte všechny přísady v mlýnku na koření. Dejte stranou.
3. Rozpalte olej v pánvi Wok a přidejte šalotku, česnek a zázvor. Za stálého míchání smažte na nižší střední výkon než začne vonět (přibližně 3 minuty), přidejte Chilli – zázvorovou omáčku a koření. Přiveďte k varu, snižte teplotu a nechte dusit asi 2 minuty. Přidejte kousky kraba a duste bez pokličky. Několikrát míchejte než je maso hotové (přibližně 10 minut).
4. Přidejte směs kukuřičné mouky a míchejte do té doby než omáčka zhoustne. Přidejte vejce a chvíli míchejte. Nandejte kraba na talíř a servírujte.

You have no rights to post comments

Hledat recept

 

 

Publikování nebo další šíření obsahu webu je bez písemného souhlasu redakce zakázáno. Společnost Czech Press Group, a.s. zaručuje všem čtenářům serveru ochranu jejich osobních údajů. Nesbíráme žádné osobní údaje, které nám čtenáři sami dobrovolně neposkytnou.

 

Publikované materiály na www.czech-press.cz (pokud není uvedeno jinak) jsou vlastní texty iKOKTEJL a texty redakcí a spolupracovníků magazínů KOKTEJL, OCEÁN, EVEREST, PSÍ SPORTY, KOČIČÍ PLANETA, V SEDLE, Koktejl SPECIAL a Koktejl EXTRA.

Czech Press Group