Chilli Crab

Hodnocení uživatelů:  / 1
NejhoršíNejlepší 

chilli-crabSingapurská specialita pro milovníky ostrých chutí. Sehnat kraba by dnes neměl být v České republice problém. Dobrou chuť!

 

 

Ingredience

Živý krab (cca 1 kg)
Šalotka 10g
Česnek 10g
Zázvor 10g
Vejce 2ks

Chilli – zázvorová omáčka:
30g Česnek
40g Červená cibule
50g Zázvor
80g Chilli
30g Sambal Tumis
200g Chilli omáčka
50g Tomatová omáčka (kečup)

Koření:
30g Cukr
10g Sůl
20ml Oyster sauce (ústřicová omáčka)
500ml Slepičí vývar

 

Postup přípravy

1. Otevřete kraba, omyjte a vařte 5 minut. Dejte stranou.
2. Pro přípravu chilli – zázvorové omáčky smíchejte všechny přísady v mlýnku na koření. Dejte stranou.
3. Rozpalte olej v pánvi Wok a přidejte šalotku, česnek a zázvor. Za stálého míchání smažte na nižší střední výkon než začne vonět (přibližně 3 minuty), přidejte Chilli – zázvorovou omáčku a koření. Přiveďte k varu, snižte teplotu a nechte dusit asi 2 minuty. Přidejte kousky kraba a duste bez pokličky. Několikrát míchejte než je maso hotové (přibližně 10 minut).
4. Přidejte směs kukuřičné mouky a míchejte do té doby než omáčka zhoustne. Přidejte vejce a chvíli míchejte. Nandejte kraba na talíř a servírujte.

Tagy: Hlavní chod Do 30 minut Asijská