Singapurská specialita pro milovníky ostrých chutí. Sehnat kraba by dnes neměl být v České republice problém. Dobrou chuť!
Ingredience
Živý krab (cca 1 kg) Šalotka 10g Česnek 10g Zázvor 10g Vejce 2ks
Chilli – zázvorová omáčka: 30g Česnek 40g Červená cibule 50g Zázvor 80g Chilli 30g Sambal Tumis 200g Chilli omáčka 50g Tomatová omáčka (kečup)
Koření: 30g Cukr 10g Sůl 20ml Oyster sauce (ústřicová omáčka) 500ml Slepičí vývar
|
|
Postup přípravy
1. Otevřete kraba, omyjte a vařte 5 minut. Dejte stranou. 2. Pro přípravu chilli – zázvorové omáčky smíchejte všechny přísady v mlýnku na koření. Dejte stranou. 3. Rozpalte olej v pánvi Wok a přidejte šalotku, česnek a zázvor. Za stálého míchání smažte na nižší střední výkon než začne vonět (přibližně 3 minuty), přidejte Chilli – zázvorovou omáčku a koření. Přiveďte k varu, snižte teplotu a nechte dusit asi 2 minuty. Přidejte kousky kraba a duste bez pokličky. Několikrát míchejte než je maso hotové (přibližně 10 minut). 4. Přidejte směs kukuřičné mouky a míchejte do té doby než omáčka zhoustne. Přidejte vejce a chvíli míchejte. Nandejte kraba na talíř a servírujte.
|
You have no rights to post comments