ikoktejl

Indické bramborové kari (Bateta nu Shaak)

Hodnocení uživatelů:  / 0
NejhoršíNejlepší 

Brambory vařené spolu s rajčaty v kořeněné omáčce jsou typické pro indický stát Gudžarát.

 

 

Ingredience

4 střední brambory nakrájené na kostičky
1 rajče najemno nakrájené
2 lžíce oleje
1 lžička římského kmínu
½ lžičky hořčičných semínek
½ lžičky kurkumy
½ lžičky koření asafoetida
1 lžička chilli
1 lžička zelené chilli pasty
1 lžička sušeného koriandru
1 lžička cukru
sůl
1 hrnek vody
čerstvý koriandr

 

Postup přípravy

V silnostěnné pánvi rozpálíme olej a vsypeme hořčičná semínka a římský kmín. Koření necháme rozvonět a přidáme asafoetidu, kurkumu a chilli. Po minutě vmícháme také chilli pastu a posléze i rajčata. Vše promícháme a zprudka restujeme přibližně dvě minuty, nebo dokud nejsou rajčata měkká.

Poté přidáme pokrájené brambory, cukr a sůl a směs zalijeme vodou. Přiklopíme poklicí a na mírném plamenu dusíme přibližně 15 minut do změknutí brambor. Těsně před dokončením přisypeme sušený koriandr, pokrm znovu přiklopíme a necháme propojit všechny chutě a vůně.

Podáváme posypané čerstvým pokrájeným koriandrem s rýží či indickými plackami čapátí.

You have no rights to post comments

Hledat recept

 

 

Publikování nebo další šíření obsahu webu je bez písemného souhlasu redakce zakázáno. Společnost Czech Press Group, a.s. zaručuje všem čtenářům serveru ochranu jejich osobních údajů. Nesbíráme žádné osobní údaje, které nám čtenáři sami dobrovolně neposkytnou.

 

Publikované materiály na www.czech-press.cz (pokud není uvedeno jinak) jsou vlastní texty iKOKTEJL a texty redakcí a spolupracovníků magazínů KOKTEJL, OCEÁN, EVEREST, PSÍ SPORTY, KOČIČÍ PLANETA, V SEDLE, Koktejl SPECIAL a Koktejl EXTRA.

Czech Press Group