Indické bramborové kari (Bateta nu Shaak)

Hodnocení uživatelů:  / 0
NejhoršíNejlepší 

Brambory vařené spolu s rajčaty v kořeněné omáčce jsou typické pro indický stát Gudžarát.

 

 

Ingredience

4 střední brambory nakrájené na kostičky
1 rajče najemno nakrájené
2 lžíce oleje
1 lžička římského kmínu
½ lžičky hořčičných semínek
½ lžičky kurkumy
½ lžičky koření asafoetida
1 lžička chilli
1 lžička zelené chilli pasty
1 lžička sušeného koriandru
1 lžička cukru
sůl
1 hrnek vody
čerstvý koriandr

 

Postup přípravy

V silnostěnné pánvi rozpálíme olej a vsypeme hořčičná semínka a římský kmín. Koření necháme rozvonět a přidáme asafoetidu, kurkumu a chilli. Po minutě vmícháme také chilli pastu a posléze i rajčata. Vše promícháme a zprudka restujeme přibližně dvě minuty, nebo dokud nejsou rajčata měkká.

Poté přidáme pokrájené brambory, cukr a sůl a směs zalijeme vodou. Přiklopíme poklicí a na mírném plamenu dusíme přibližně 15 minut do změknutí brambor. Těsně před dokončením přisypeme sušený koriandr, pokrm znovu přiklopíme a necháme propojit všechny chutě a vůně.

Podáváme posypané čerstvým pokrájeným koriandrem s rýží či indickými plackami čapátí.

Tagy: Hlavní chod Do 30 minut Asijská