Brambory vařené spolu s rajčaty v kořeněné omáčce jsou typické pro indický stát Gudžarát.
Ingredience4 střední brambory nakrájené na kostičky |
Postup přípravyV silnostěnné pánvi rozpálíme olej a vsypeme hořčičná semínka a římský kmín. Koření necháme rozvonět a přidáme asafoetidu, kurkumu a chilli. Po minutě vmícháme také chilli pastu a posléze i rajčata. Vše promícháme a zprudka restujeme přibližně dvě minuty, nebo dokud nejsou rajčata měkká. Poté přidáme pokrájené brambory, cukr a sůl a směs zalijeme vodou. Přiklopíme poklicí a na mírném plamenu dusíme přibližně 15 minut do změknutí brambor. Těsně před dokončením přisypeme sušený koriandr, pokrm znovu přiklopíme a necháme propojit všechny chutě a vůně. Podáváme posypané čerstvým pokrájeným koriandrem s rýží či indickými plackami čapátí. |