ikoktejl

Půlnoční nudle Tošikoši soba

Hodnocení uživatelů:  / 0
NejhoršíNejlepší 

tosikosi-sobaZkuste si uvařit japonské sváteční nudle, které podle tradice pojí starý a nový rok a zároveň symbolizují hladký přechod mezi nimi.

 

 

Ingredience

pohankové soba nudle
daši vývar
sojová omáčka
mořské řasy nori
sladké rýžové víno mirin
krystalový cukr
vajíčko
pórek

 

Postup přípravy

Nejprve si připravíme daši, což je v podstatě silný rybí vývar s mořskou řasou. Přibližně šest šálků daši smícháme v dvoulitrovém hrnci s třemi lžícemi rýžového vína mirin a dvěma lžičkami cukru. Vše přivedeme pozvolna k varu a tři minuty vaříme, potom přidáme třetinu šálku sojové omáčky, řádně promícháme a omáčku odstavíme. V druhém hrnci uvaříme soba nudle, po uvaření nudle scedíme a dáme do omáčky. Ozdobíme vařeným vajíčkem a na kroužky nakrájeným pórkem. Ihned podáváme.

You have no rights to post comments

Hledat recept

 

 

Publikování nebo další šíření obsahu webu je bez písemného souhlasu redakce zakázáno. Společnost Czech Press Group, a.s. zaručuje všem čtenářům serveru ochranu jejich osobních údajů. Nesbíráme žádné osobní údaje, které nám čtenáři sami dobrovolně neposkytnou.

 

Publikované materiály na www.czech-press.cz (pokud není uvedeno jinak) jsou vlastní texty iKOKTEJL a texty redakcí a spolupracovníků magazínů KOKTEJL, OCEÁN, EVEREST, PSÍ SPORTY, KOČIČÍ PLANETA, V SEDLE, Koktejl SPECIAL a Koktejl EXTRA.

Czech Press Group