ikoktejl

Mofongo

Hodnocení uživatelů:  / 0
NejhoršíNejlepší 

mofongoMofongo je jedním z nejoblíbenějších jídel připravených z „plátanos de cocinar“ na ostrově Portoriku.

 

 

Ingredience

1 hovězí srdce (možno použít i kuřecí či vepřové)

3 - 4 zeleninové banány (plantainy)

3 stroužky česneku

1 lžíce olivového oleje

4 plátky anglické slaniny (nebo křupavé vepřové kůžičky)

slunečnicový olej na smažení banánů

sůl

 

Postup přípravy

Banány oloupeme a nakrájíme na přibližně centimetrové kousky. Plátky slaniny rychle opečeme tak, aby pustily tuk. Přidáme prolisovaný česnek a olivový olej a dál opékáme asi pět minut. Mezitím si v hluboké pánvi osmažíme kousky banánů dozlatova ve vyšší vrstvě oleje (asi pět minut z každé strany). Poté je vyjmeme, rozmačkáme, necháme okapat a spolu se slaninou, česnekem a solí je vložíme do hmoždíře a opatrně rozdrtíme, čímž nám vznikne hustá směs. Takto upravené banány vytvarujeme do dvou větších nebo několika menších kulatých knedlíků. Knedlíky použijeme jako přílohu například ke kuřecímu či rybímu vývaru.

You have no rights to post comments

Hledat recept

 

 

Publikování nebo další šíření obsahu webu je bez písemného souhlasu redakce zakázáno. Společnost Czech Press Group, a.s. zaručuje všem čtenářům serveru ochranu jejich osobních údajů. Nesbíráme žádné osobní údaje, které nám čtenáři sami dobrovolně neposkytnou.

 

Publikované materiály na www.czech-press.cz (pokud není uvedeno jinak) jsou vlastní texty iKOKTEJL a texty redakcí a spolupracovníků magazínů KOKTEJL, OCEÁN, EVEREST, PSÍ SPORTY, KOČIČÍ PLANETA, V SEDLE, Koktejl SPECIAL a Koktejl EXTRA.

Czech Press Group