Mofongo

Hodnocení uživatelů:  / 0
NejhoršíNejlepší 

mofongoMofongo je jedním z nejoblíbenějších jídel připravených z „plátanos de cocinar“ na ostrově Portoriku.

 

 

Ingredience

1 hovězí srdce (možno použít i kuřecí či vepřové)

3 - 4 zeleninové banány (plantainy)

3 stroužky česneku

1 lžíce olivového oleje

4 plátky anglické slaniny (nebo křupavé vepřové kůžičky)

slunečnicový olej na smažení banánů

sůl

 

Postup přípravy

Banány oloupeme a nakrájíme na přibližně centimetrové kousky. Plátky slaniny rychle opečeme tak, aby pustily tuk. Přidáme prolisovaný česnek a olivový olej a dál opékáme asi pět minut. Mezitím si v hluboké pánvi osmažíme kousky banánů dozlatova ve vyšší vrstvě oleje (asi pět minut z každé strany). Poté je vyjmeme, rozmačkáme, necháme okapat a spolu se slaninou, česnekem a solí je vložíme do hmoždíře a opatrně rozdrtíme, čímž nám vznikne hustá směs. Takto upravené banány vytvarujeme do dvou větších nebo několika menších kulatých knedlíků. Knedlíky použijeme jako přílohu například ke kuřecímu či rybímu vývaru.

Tagy: Hlavní chod Do 30 minut Jihoamerická