ikoktejl

Arancini

Hodnocení uživatelů:  / 0
NejhoršíNejlepší 

shutterstock 185287433 anticuchosArancini, to je rizoto sbalené na cesty. Ochutnejte pokrm, který má kořeny v arabském světě.

 

 

Ingredience

1 hovězí srdce (možno použít i kuřecí či vepřové)

500 g rýže
300 g mletého masa
1 malá cibule
1 lžíce rajčatového protlaku
100 ml červeného vína
125 g parmazánu
1 mozzarella
1-2 vejce
strouhanka
1 lžička šafránu
olej
sůl, pepř

 

Postup přípravy

Rýži uvaříme doměkka dle návodu. Poté do ní přidáme lžičku šafránu rozmíchaného ve vodě a nastrouhaný parmazán, promícháme a necháme 20 minut odpočinout.

Mezitím si v pánvi na olivovém oleji orestujeme nasekanou cibulku do zlatova, přidáme mleté maso a zalijeme červeným vínem. Jakmile se alkohol vypaří, přilijeme sklenku vody, přimícháme rajčatový protlak a ochutíme solí a pepřem. Náplň necháme 20 minut zvolna povařit.

Mozzarellu nakrájíme na kostičky a vmícháme do vychladlé masové směsi.

Navlhčenými dlaněmi tvoříme z rýže kuličky o průměru asi 5 cm, uděláme do nich díru, do které vložíme lžičku náplně. Kuličky pak opět uzavřeme, obalíme v rozšlehaném vejci a strouhance a smažíme v oleji do zlatova.

Arancini necháme okapat na papírové utěrce a ihned servírujeme.

You have no rights to post comments

Hledat recept

 

 

Publikování nebo další šíření obsahu webu je bez písemného souhlasu redakce zakázáno. Společnost Czech Press Group, a.s. zaručuje všem čtenářům serveru ochranu jejich osobních údajů. Nesbíráme žádné osobní údaje, které nám čtenáři sami dobrovolně neposkytnou.

 

Publikované materiály na www.czech-press.cz (pokud není uvedeno jinak) jsou vlastní texty iKOKTEJL a texty redakcí a spolupracovníků magazínů KOKTEJL, OCEÁN, EVEREST, PSÍ SPORTY, KOČIČÍ PLANETA, V SEDLE, Koktejl SPECIAL a Koktejl EXTRA.

Czech Press Group