Arancini, to je rizoto sbalené na cesty. Ochutnejte pokrm, který má kořeny v arabském světě.
Ingredience1 hovězí srdce (možno použít i kuřecí či vepřové) 500 g rýže |
Postup přípravyRýži uvaříme doměkka dle návodu. Poté do ní přidáme lžičku šafránu rozmíchaného ve vodě a nastrouhaný parmazán, promícháme a necháme 20 minut odpočinout. Mezitím si v pánvi na olivovém oleji orestujeme nasekanou cibulku do zlatova, přidáme mleté maso a zalijeme červeným vínem. Jakmile se alkohol vypaří, přilijeme sklenku vody, přimícháme rajčatový protlak a ochutíme solí a pepřem. Náplň necháme 20 minut zvolna povařit. Mozzarellu nakrájíme na kostičky a vmícháme do vychladlé masové směsi. Navlhčenými dlaněmi tvoříme z rýže kuličky o průměru asi 5 cm, uděláme do nich díru, do které vložíme lžičku náplně. Kuličky pak opět uzavřeme, obalíme v rozšlehaném vejci a strouhance a smažíme v oleji do zlatova.Arancini necháme okapat na papírové utěrce a ihned servírujeme. |