Arancini

Hodnocení uživatelů:  / 0
NejhoršíNejlepší 

shutterstock 185287433 anticuchosArancini, to je rizoto sbalené na cesty. Ochutnejte pokrm, který má kořeny v arabském světě.

 

 

Ingredience

1 hovězí srdce (možno použít i kuřecí či vepřové)

500 g rýže
300 g mletého masa
1 malá cibule
1 lžíce rajčatového protlaku
100 ml červeného vína
125 g parmazánu
1 mozzarella
1-2 vejce
strouhanka
1 lžička šafránu
olej
sůl, pepř

 

Postup přípravy

Rýži uvaříme doměkka dle návodu. Poté do ní přidáme lžičku šafránu rozmíchaného ve vodě a nastrouhaný parmazán, promícháme a necháme 20 minut odpočinout.

Mezitím si v pánvi na olivovém oleji orestujeme nasekanou cibulku do zlatova, přidáme mleté maso a zalijeme červeným vínem. Jakmile se alkohol vypaří, přilijeme sklenku vody, přimícháme rajčatový protlak a ochutíme solí a pepřem. Náplň necháme 20 minut zvolna povařit.

Mozzarellu nakrájíme na kostičky a vmícháme do vychladlé masové směsi.

Navlhčenými dlaněmi tvoříme z rýže kuličky o průměru asi 5 cm, uděláme do nich díru, do které vložíme lžičku náplně. Kuličky pak opět uzavřeme, obalíme v rozšlehaném vejci a strouhance a smažíme v oleji do zlatova.

Arancini necháme okapat na papírové utěrce a ihned servírujeme.

Tagy: Hlavní chod Do 60 minut Evropská