ikoktejl

Editorial 4/2018

UV1804 titulkaDobrou chuť!

Jídlo. Těžko bychom bez něj existovali, má nespočetně barev, chutí, způsobů přípravy. Ne každý na světě k němu ale má stejně snadný přístup. Pro někoho není problém obstarat si každý den v marketu přesně to, na co má chuť, jiný těžce bojuje, aby alespoň jedna úroda byla dostatečná a on mohl nakrmit rodinu v nadcházejícím období. I proto jsme tentokrát jídlu věnovali velkou část našeho čísla. V rubrice technologie jsme se podívali na budoucnost zemědělství. Současné je složité, neefektivní, zbytečně zatěžuje přírodu. Jsme schopni to změnit? A mohou nám v tom pomoci nové vynálezy? Článek začíná přesně uprostřed čísla. V rubrice příroda jsme se podívali na to, jak by šlo vyřešit světovou potravinovou krizi pojídáním hmyzu. Nedivte se, ve velké části světa jej už konzumují, je extrémně výživný a přitom nenáročný na vstupní zdroje. Však posuďte sami, přidali jsme také jeden recept z cvrčkové mouky, kterou lze koupit i u nás. V rubrice věda zkoumáme některé vědecké stravovací záhady. Teď už budete vědět, proč dětem nechutná brokolice a proč máme rádi roztavený sýr. No a v rubrice historie se podíváme na to, jak ve světě vznikaly hostince. Některé z nich fungují dodnes.
 
Přeji příjemné čtení a v létě mnoho povedených grilování
 
Jiří Škoda
šéfredaktor

 

 

Publikování nebo další šíření obsahu webu je bez písemného souhlasu redakce zakázáno. Společnost Czech Press Group, a.s. zaručuje všem čtenářům serveru ochranu jejich osobních údajů. Nesbíráme žádné osobní údaje, které nám čtenáři sami dobrovolně neposkytnou.

 

Publikované materiály na www.czech-press.cz (pokud není uvedeno jinak) jsou vlastní texty iKOKTEJL a texty redakcí a spolupracovníků magazínů KOKTEJL, OCEÁN, EVEREST, PSÍ SPORTY, KOČIČÍ PLANETA, V SEDLE, Koktejl SPECIAL a Koktejl EXTRA.

Czech Press Group