Arancini, to je rizoto sbalené na cesty. Ochutnejte pokrm, který má kořeny v arabském světě.
Mofongo je jedním z nejoblíbenějších jídel připravených z „plátanos de cocinar“ na ostrově Portoriku.
Zkuste si uvařit japonské sváteční nudle, které podle tradice pojí starý a nový rok a zároveň symbolizují hladký přechod mezi nimi.
Už několik lidí bylo ohromeno, když jim Lenka Požárová vyprávěla, jak se připravuje kuskus v Maroku. Není to pětiminutová záležitost po zalití horkou vodou. Je to několikanásobně delší, ale taky lepší!
Štrúdl je typickou pochoutkou Trentina, jeho kořeny jsou ale turecké.
Brambory vařené spolu s rajčaty v kořeněné omáčce jsou typické pro indický stát Gudžarát.
Singapurská specialita pro milovníky ostrých chutí. Sehnat kraba by dnes neměl být v České republice problém. Dobrou chuť!