Mofongo
Mofongo je jedním z nejoblíbenějších jídel připravených z „plátanos de cocinar“ na ostrově Portoriku.
Papa a la Huancaína
Město Huancayo má téměř 400 tisíc obyvatel a leží v nadmořské výšce 3259 metrů nad mořem. Studený pokrm, kterému dalo město jméno, je však oblíbený po celé zemi. Zkuste ho také!
Lomo saltado
Toto peruánské jídlo má své kořeny v Číně, připravuje se v tradiční velké pánvi a je ideální pro dobití energie po náročném dni.
Anticuchos
Grilované maso na špejli je oblíbený produkt pouličních stánkařů v Peru. Připraven může být z libovolného druhu masa, ale pokud chcete tu nejklasičtější variantu, zvolte hovězí srdce.
Ceviche
Ceviche (vyslovuje se seviče) je pokrm z ryb, oblíbený v přímořských oblastech latinské Ameriky. Připravuje se ze syrového rybího masa. Jedná se o peruánské národní jídlo, které má dokonce svůj svátek. Den ceviche se v Peru slaví 28. června. Existuje mnoho variant, pro vás jsme vybrali jednu z těch jednodušších.