Mofongo
Mofongo je jedním z nejoblíbenějších jídel připravených z „plátanos de cocinar“ na ostrově Portoriku.
Půlnoční nudle Tošikoši soba
Zkuste si uvařit japonské sváteční nudle, které podle tradice pojí starý a nový rok a zároveň symbolizují hladký přechod mezi nimi.
Indické bramborové kari (Bateta nu Shaak)
Brambory vařené spolu s rajčaty v kořeněné omáčce jsou typické pro indický stát Gudžarát.
Chilli Crab
Singapurská specialita pro milovníky ostrých chutí. Sehnat kraba by dnes neměl být v České republice problém. Dobrou chuť!
Papa a la Huancaína
Město Huancayo má téměř 400 tisíc obyvatel a leží v nadmořské výšce 3259 metrů nad mořem. Studený pokrm, kterému dalo město jméno, je však oblíbený po celé zemi. Zkuste ho také!
Ceviche
Ceviche (vyslovuje se seviče) je pokrm z ryb, oblíbený v přímořských oblastech latinské Ameriky. Připravuje se ze syrového rybího masa. Jedná se o peruánské národní jídlo, které má dokonce svůj svátek. Den ceviche se v Peru slaví 28. června. Existuje mnoho variant, pro vás jsme vybrali jednu z těch jednodušších.