Obsah - Kompletní přehled článků v čísle
Téma – Když ptáčka lapají
Prachy a peříčkaNa aukci holubů nelétají vzduchem jen peříčka, ale také pořádně vysoké částky.
Gastronomičtí ptáčciJistě znáte španělské ptáčky. V historii gastronomie není ojedinělý.
Na vějičceJiž v dávné minulosti si lidé všimli pravidelné migrace ptáků a brzy ji využili pro své potřeby. Hlavně v kuchyni.
**
Ka mate! Ka mate! Ka ora!Kdo byli první obyvatelé Nového Zélandu? Pátrala Jana Pacáková.
Umění sáríKaždá indická dívka sní, že si v den své svatby oblékne sárí z Váránasí.
Zlato a safíryMadagaskar oplývá nerostným bohatstvím. Získat ho je však poněkud obtížné.
Čtyři roční období v ŠanghajiJak charakterizovat jedním slovem největší a nejmodernější město Číny?
Křehké kráskyV manufaktuře v německém Sebnitzu vyrábějí umělé květiny nerozeznatelné od živých.
Rozhovor: Lucie VýbornáJe oblíbenou moderátorkou, která se obratně pohybuje nejen mezi osobnostmi a jejich rozhovory, ale též po skalách nebo pod hladinou moří.
Na žhavé půděJezero Mývatn na Islandu se pyšní aktivním vulkanickým okolím s bahenními sopkami, zdánlivě spícími vulkány a teplými prameny.
Duchovní srdce UzbekistánuStředoasijská země si udržuje odstup od okolního světa. Co o ní vlastně víme?
ZasypániV Peru si se zemětřesení nic nedělají ani přes desítky tisíc obětí.