Arancini
Arancini, to je rizoto sbalené na cesty. Ochutnejte pokrm, který má kořeny v arabském světě.
Mofongo
Mofongo je jedním z nejoblíbenějších jídel připravených z „plátanos de cocinar“ na ostrově Portoriku.
Půlnoční nudle Tošikoši soba
Zkuste si uvařit japonské sváteční nudle, které podle tradice pojí starý a nový rok a zároveň symbolizují hladký přechod mezi nimi.
Kuskus v páře s olivami a naloženým citronkem
Už několik lidí bylo ohromeno, když jim Lenka Požárová vyprávěla, jak se připravuje kuskus v Maroku. Není to pětiminutová záležitost po zalití horkou vodou. Je to několikanásobně delší, ale taky lepší!
Indické bramborové kari (Bateta nu Shaak)
Brambory vařené spolu s rajčaty v kořeněné omáčce jsou typické pro indický stát Gudžarát.
Chilli Crab
Singapurská specialita pro milovníky ostrých chutí. Sehnat kraba by dnes neměl být v České republice problém. Dobrou chuť!
Lomo saltado
Toto peruánské jídlo má své kořeny v Číně, připravuje se v tradiční velké pánvi a je ideální pro dobití energie po náročném dni.
Anticuchos
Grilované maso na špejli je oblíbený produkt pouličních stánkařů v Peru. Připraven může být z libovolného druhu masa, ale pokud chcete tu nejklasičtější variantu, zvolte hovězí srdce.